23.23

23.23- Jag önskar mig något... Men vill ju inte berätta vad:) Hemlis.
Jag är trött, trött och åter trött. Så egentligen borde jag sova, så det ska jag snart.
Dagen i Önnestad blev superbra, men blev att jag fick skjuts hem ikväll istället. Skulle egentligen sovit där, men dom va lediga imorgon så vi körde hem. Va riktigt kul att träffa alla. Direkt när jag kom in i klassrummet kändes det som att jag va där igår... Men har saknat alla en massa!
Berättar mer om dagens äventyr imorgon. Nu kallar kudden på mig.
God natt, sov gott.

Morgonpigg.

Jag är uppe med tuppen.. Bara för att jag ska på utflykt:) Snart åker jag upp till Önnestad. Hoppas att det blir så roligt där som jag tänkt mig...

Ha en fin dag!

Tio fina fingrar.

God kväll kära vänner.

Nu ligger jag här igen nerbäddad i min säng. Ensam om ni vill veta. Dagen har varit kanonbra, men har inte gjort allt för mycket. Imorse kände jag mig lite sliten så gick raka vägen och la mig igen efter frukosten, där tillbringade största delen av förmiddag och eftermiddagen. Sen vid fyra tog jag en promenad ner till affären, köpte lite fika som jag ska bjuda på klassen imorgon. Jag ska nämligen åka till Önnestad och hälsa på dom imorgon. Ska bli riktigt kul. Har redan gått 3 månader sen jag slutade, helt sjukt vad tiden går snabbt. Den bara springer iväg. Så jag åker tidigt imorgon för det tar ungefär 2 timmar att åka dit.
Efter mitt fika inköp idag skulle jag bygga på mina naglar. Nu är dom riktigt långa, så det är svårt att skriva. Så se upp med missade bokstäver och stavfel. Men jag är nöjd:)
Nu ikväll har Chrille och Erica varit på besök, dom skulle klippas. Mamma började me att klippa Chrille sen skulle jag klippa Erica, men lyckades inte klippa så mycket innan mamma fick ta över. Ville inte förstöra hennes hår helt, eller göra så att det blev för kort. Så det va säkrast att mamma klippte färdigt det. Efter det provade jag att göra en frisyr på Erica som hon kan ha på lördag när vi ska på bröllop. Hon kommer att bli mycket vacker:)

Nu har jag bestämt mig för att kameran alltid ska följa med mig. Måste ju snygga till bloggen med lite bilder också. Synd bara att jag inte gör mig på bild, men kan ju fota andra istället.

Måste sova nu, så att jag är pigg och glad imorgon.
Puss & kram

Grattis morfar.

Men oj så positiv jag va igårkväll. Måste ha varit rätt så trött. Idag är jag dock utvilad, har sovit gott inatt och är nyduschad nu, skönt. Innan duschen va jag ute på en långpromenad med Nikkie:) Såå himla skönt väder idag.
Ska bli riktigt mysigt att åka hem till mormor och morfar och ta det lugnt.
Hörs senare, nu väntar tårta...

Riktigt sömnig

Det va som jag sa. Roligt i början. Skrev i mitt blogginlägg Hit & Dit att jag lovat Ida att uppdatera varje dag. Men se hur bra det gick. Får väll skärpa mig lite, eller?
Är trött och på ganska dåligt humör ikväll. Inget känns så roligt nu. Men ska ändån blogga lite för att pigga upp mig. Har funderat en massa ikväll och kommit fram till ingenting. Just ingenting... Jag har förhoppningar men oftast slutar det med att jag blir besviken. Som nu.

Idag va jag uppe mega tidigt. Jag, mamma och farmor skulle på Loppis och sälja gamla saker. Första gången jag va där och folk va ju som galna, dom rotade och drog i alla saker. När vi flyttade bestämde jag att jag ville spara allt skit för att sälja det och det va ett ganska bra beslut., då vi sålde för en massa pengar. Folk prutade, ja jäklar. Om jag sa att en sak kostade 20 kronor sa dom 5 kronor, jag skrattade och sa nej 20 kronor, dom sa 10 kronor. Nej, 20 kronor är det som gäller, dom sa okej 15 kronor. Jag sa Okej. Jag var nöjd. Förstår inte hur man kan handla en massa saker sådär. Jag vill ju inte ha det, men det är klart dom får ju nya saker i deras hus, sådant som jag tröttnat på. Så dom måste ju va nöjda med deras klipp. Men tänk så mycket skit folk köper egentligen...
Annars har helgen varit lugn, somnade tidigt igår för att jag skulle upp idag, somnar tidigt ikväll för att jag va uppe tidigt imorse.

Imorgon ska jag på kalas, min morfar fyller år. Innan vi åker dit ska vi köpa en present och då ska jag passa på att handla några skor som jag hittade igår. Jag och mamma körde en sväng till nova igår efter att vi kollat blommor och jag fick syn på två par skor som va riktigt fina. Så dom ska jag köpa:) Behöver verkligen nya skor, om jag får bestämma, inte om pappa får säga vad han tycker. Men han är i en annan generation!

Nä nu ska jag bädda ner mig...
Sov sött!

P.S Saknar dig Idos.


En dag på stan

Nyss kommit hem från en dag i Malmö. Har haft det trevligt, men varför skulle det börja regna? Lönt? Nej.. Först när jag åkte in var det riktigt varmt och jag gick och svettades fast jag inte hade så mycket på mig. Så vem tänker på att ta med ett paraply då? Inte jag iallafall.
Träffade Malena för att ta en fika. Har inte träffat henne på en evighet. Men jag blev lite avundsjuk på henne, hon har precis kommit hem från 3 veckors semester och va brun. Så fint! Fick höra en del om hennes spännande resa. Fikade på Hollandia i Malmö. Tänk att en fika, te & wienerbröd kostar 60 kronor. Sjukt. Tänk så mycket man skulle spara om man fikade hemma alltid. Men tänk så mycket roligare det är på stan... Tror att fika på stan vinner:)
Fick pratat lite om hur det är i skolan nu också. Men inte så mycket med tanke på att Malena inte har varit där på tre veckor. Jag saknar skolan... eller dom i klassen & lärarna. Jag ska faktiskt åka upp och hälsa på dom nästa vecka om det blir som jag tänkt mig. När jag mötte upp Malena på gustav träffade jag Shirine (också en klasskompis) och hennes nykläckta Sara, eller hon är 2 månader nu. Men jag har inte sett henne. Supersöt. Jag vill också ha en bebis... Men får väll vänta några år! När jag och Malena satt på fiket kom Ida också dit efter en stund. Äntligen fick någon i klassen träffa Ida. Har ju pratat en massa om henne nu i snart två år, men ingen har träffat henne. Så nu vet dom att Ida finns och inte bara är min låtsas vän:)
Efter fikan skulle Malena vidare och jag och Ida tog en runda på stan. Jag köpte en ny klänning, den va svart med färgade blommor på. Kankse blir klänningen till Valborg. Om jag inte hittar någon annan som är ännu finare vill säga.
Köpte även ett par superfina skor på Åhlens, riktigt söta nu till sommaren. Fast det va inte jag som betalade dom, det gjorde Ida för jag hade inte pengar på kortet. Så Ida va snäll och lånade ut. Hoppas hon glömmer det:)
Fick låna pengar så att jag kunde fylla på mitt busskort också. Hallå vad har hänt? Måste nog börja jobba igen. Kan ju inte ha det såhär...:)
Och nu är det kväll... Ska kolla på Efterlyst nu. Måste ju se om polisen är på jakt efter mig:)
Ha det gött 

P.S Förresten planerade jag och Ida in en tur till Öland om en månad, första helgen vi är lediga tillsammans. Längtar redan som bara den. Då blir det en massa jobbsökande och party:) Också ska vi mäta väggar och planera rummen, FÖR VI SKA FLYTTA DIT TILL HÖSTEN:) Wiiihooo. Du är bäst Idos<3

Hit å dit.

Då ligger jag här i sängen igen och ska skriva. Men vad ska jag skriva om den här gången? Lovade Ida att uppdatera varje dag när jag skaffade blogg, Än så länge har det gått bra... Kan va för att det alltid är så roligt i början! Jag är sån. Sjukt på i början sen dör det liksom ut. Men jag ska skärpa mig och verkligen skriva every day!

Vaknade imorse, sjukt varmt på rummet och ljust ute, för ljust. Så jag trodde att jag hade försovit mig. Men icke, klockan va bara halv åtta. Bara att somna om igen. Sen vid nio va jag tvungen att gå upp, skulle va hos sjukgymnasten halv elva. Tränade riktigt mycket där idag. Sååå stolt över mig själv. Tummen upp. Efter en timme där åkte jag hem och tog det lugnt några timmar, sen åkte jag till Lödde för att träffa Ida och Lotta. Skulle planera valborg. Det gick sådär haha. Men vi fick skrivit några rader, mest sånt som vi redan sagt att vi ska fixa. Fast nu fick vi det nerskrivit på papper iallafall.
När vi va klara där med fika och planerande (som det inte blev så mycket av) åkte jag hemåt igen.
Väl hemma blev det en promenad en promenad med Sofia. Bestämde igår att vi skulle ta en kvällspromenad vid nio, men det blev lite tidigare istället. Gick längs stranden och pratade om livet:) Härligt, har ju varit kanon väder idag.
Efter det åt jag middag med familjen. Sen va jag godissugen. Som vanligt. Men jag fick godis, för jag och Elin gick ner till centrum och handlade, men bara litegrann.
Och nu ikväll har jag kollat på The Mentalist. Jag undrar om jag kollar på det programmet för att jag gillar det och tycker det är bra... eller för att jag tycker om att titta på Patrick Jane. Han är liksom hur snygg som helst. Andreas ska fixa en dejt med honom åt mig, hur det nu ska gå till?! Undra hur gammal han är?! Kanske ska googla det:)

Nu är klockan mycket för mig, tror det är dags att sova. Kan ju inte sova hela dagen imorgon...
Så, jag säger God natt.

Bio+jag+Ida=Sant

Nu va denna dagen också passerad. Men idag har jag haft det mycket bättre än igår. Verkligen mycket bättre. Och roligare. Kan det va för att jag spenderat den med min bästis? Jaa jag är ganska säker på det.
Det är sant, jag har faktiskt en bästis, det är jag stolt över och hon är såklart den bästa. Hon heter Ida men kallas Idos Pidos.
Ida kom hem till mig i eftermiddags, efter många om och men på telefon, sms och msn. Idag var det en ganska klyddigt att bestämma till en början.
När vi kommit hem till mig började vi genast laga mat. Det känns som att äta är det ända vi gör när vi ses. Fast det är sjukt gott & trevligt. Idag blev det kyckling och sallad, med kaffe och kexchoklad till efterrätt. Gissa vilket som va godast?!
Nu ikväll har vi varit på bio, jag, Ida, Andreas och Elin. Fast vi satt inte tillsammans. Jag och Ida satt där bak i hångelsofforna på samma platser som sist, (fast vi flyttade lite åt höger för att kunna lägga upp benen och slippa sitte bredvid två pratande tjejer), och Andreas och Elin satt i mitten. Dom ville nog inte känna oss. Vi såg 17 again. Jag säger bara: Se den. Riktigt bra! Idag va det värt biopengarna.
För exakt en månad sen gick jag och Ida på bio, när vi satt oss sa Ida: Petronella vet du vad? Idag är det första gången vi går på bio tillsammans. Ja det va det faktiskt. Och sen 1 månad tillbaka har vi hunnit med att se 5 filmer på bio tillsammans.
Dessa filmer:
1. En shoppaholics bekännelser
2. Marley & jag
3. Män som hatar kvinnor
4. Fast and Furious
5. 17 again
Ettan och femman tycker jag va bäst. Dom föll mig i smak. Hmm, fast trean va också grymt bra. Ja egentligen gillade jag väll alla filmerna mer eller mindre.
När filmen va slut lämnade vi av Ida vid tåget och körde sen till Bjärred, då hoppades jag verkligen på att få en glass i sommarkiosken. Men oturligt nog hade dom stängt så vi åkte hem. Men när vi kom hem va jag och Elin fortfarande sugna på glass så vi promenerade ner till centrum med Nikkie och köpte glass där istället.
Med andra ord, en onyttig dag. Jag som va så stolt att jag inte åt en ända godisbit igår. Så förstörde jag allt idag med kexchoklad, popcorn, snusklubba & glass...

Snart tänkte jag sova men innan det tänkte jag berätta två saker:
1. Om det finns någon som inte känner mig som läser min blogg (vilket jag iof inte tror, jag lär ju inte bli känd) liksom, men om det finns, så måste jag bara säga att jag heter inte Petronella, fast min blogg heter PetronellaP, utan jag heter Pernilla. Jag heter PetronellaP här av olika anledningar. När jag va liten sa mamma ofta Petronella till mig, jag hatade det, men jag har lärt mig att gilla det. Men det är en hilma tur att jag inte blev döpt till det. vad hade jag gjort då? Kanske skulle min blogg heta PernillaP istället då. Kanske Kanske! Sen när vi va på Gran Canaria över nyår, jag, Ida, Erik och Ante, började Ante kalla mig för Petronella. På den resan sa Ida och Ante: Petronella, vet du vad? ett antal gånger. Ja det va lite kortfattat hur mitt bloggnamn kom till. Jag kände helt enkelt för det.
2. Snusklubbor är riktigt najs. Jag äter min sista nu=/

Sov gott allihop. Go & glad kexchoklad

Tråkiga Söndag

Nu undrar jag en sak, varför finns söndagar? Själv tycker jag att dom är meningslösa och tråkiga. Tror aldrig att jag gör något roligt på en söndag, eller jag minns inte senast iallafall.
Idag har varit en sån där onödig dag.
Vakna, frukost, sova igen, tv, mat.... Typ bara en massa skit.
Jag åkte faktiskt en sväng till Center Syd idag igen, jag och mamma skulle handla på maxi. Men så ville jag in på Center Syd eftersom när jag va i stan med Ida i torsdags hittade jag en super söt tröja/blus på Lindex men provade aldrig den. Och nu har jag tänkt på den hela helgen och ville prova den idag och sen köpa den. Men herregud, den va ju inte alls fin. Så besviken och så onödigt. Så det blev ingen shopping idag, bara besvikelse.
När jag kom hem gick jag och Andreas ut på en promenad med Nikkie. Härligt faktiskt, ja det som va bäst med denna dagen. Förresten så missade jag solen idag eftersom jag åkte och skulle "shoppa" istället. Inte alls kul...

Imorgon skulle jag ha åkt till Prag i en vecka med skolan. Om det inte hade varit för min rygg och att jag inte hade varit tvungen att sluta skolan i januari. Skit. Jag som hade anmält mig och betalt och allt. Tråkigt. Men jag hoppas på att dom andra får roligt. Såå gör mig inte besviken, utan have fun:)

Nu ska jag sova, har varit trött hela kvällen.
Sov gott. Puss och kram skumbanan


Sköna Lördag

God eftermiddag.
Tänk för att jag gick upp riktigt tidig imorse. Bara för att blogga... Jag kommer att bli en sån tönt asså. Nej! Fast det är faktiskt konstigt idag, borde va ganska trött nu eftersom jag la mig sent inatt, men jag är pigg som aldrig förr.
Nu vill jag självklart skriva om min dag igår. Vad ska jag annars skriva om liksom?

Jag va ju hemma hos Ida, vi snyggade till oss inför kvällen och drack vin. Sen åkte vi till Lödde där vi handlade mat. Vi hade bestämt sen innan i veckan att vi skulle träffas hemma hos Emelie, för en kväll tillsammans. Jag, Ida, Linda, Anna & Emelie. Vi åkte hem till Emelie, startade grillen och åt. Sjukt gott. Jag tycker att vi hade det mycket trevligt. Senare på kvällen ville vi spela spel, så vi spelade ett spel som heter - Trodde du ja! Ja, så tror jag att det hette iallafall. Riktigt roligt. Man skulle gissa vad andra hade svarat om sig själv eller om oss andra, fanns tre olika kategorier man kunde få, fördommar, utmaning eller välja ett alternativ av tre.

Fick veta en hel del igår:)
1. Att Emelie hellre sov med en hemlös än en 98-årig man som kissade ner sängen.
2. Fick se Linda sitta och vicka på tungan.
3. Jag fick busringa och säga: Det är jag som är Pippi Långstrump
4. Ida ville hellre va sexig än snygg.
Och en massa andra roliga saker.

När vi spelade andra omgången va jag en plats från att vinna, vilket Ida inte ville att jag skulle göra (jag hade ju redan vunnit en gång igår). Då drog Ida en utmaning: Drick ett helt rått ägg. Örk... Vi andra gissade på att hon inte skulle göra det, men hon själv valde Ja. Därför va hon tvungen att dricka, allt för att jag inte skulle vinna. Ida började dricka, jag klöktes, vi skrattade. Men hon lyckades inte dricka allt, därför vann jag. Sen när vi trodde att vi lagt  detta med äggdrickande bakom oss, sa Linda det kan inte va så svårt att dricka. Hon luktade, Ida sa: Du får hundra kronor om du sväljer allt på en gång, (där va lite spott från Ida också i glaset), Linda svalde. Örk... Men vad gör man inte för pengar?
Och efter spelet slängde Emelie ut oss... Eller kanske inte slängde ut oss, men hon ville sova, eftersom hon skulle upp tidigt idag. Tyckte att det blev en toppen kväll, så tack för det ni underbara töser.

Och idag va jag som sagt uppe tidigt. Varför? Jo självklart inte för att blogga utan för att min familj alltid väcker mig när dom vaknar. Jobbigt! Men jag lyckades hålla humöret på topp ändån. Sen åt jag frukost, nya bullar med nutella. Mums:)
Men inte så nyttigt kanske. Fast varför ska man va nyttig? Tror att det är det sista jag är.
Idag skulle jag egentligen träffat Ida och kollat på fotboll och haft det skönt i solen. Men hon blev tvungen att jobba (tycker synd om dig). Men tänk så mycket du kan shoppa sen istället, bara för att du jobbade. Bra Bra! Fast jag ville träffa dig.
Istället fick jag planera om min dag. Precis då fick jag ett sms från Elin, hon frågade om jag ville ta en runda på Center Syd. Och självklart ville jag det. Så istället för att spara pengar hittade jag några fina tröjor som jag va tvungen att köpa.

Nu ska jag va ännu mer onyttig och äta godis, det är ju faktiskt lördag, men det är det varje dag för mig. Ja, kränga godis va det och samtidigt ska jag lägga mig i sängen och läsa veckorevyn.

Underbara Fredag

Nu ska första glaset vin hällas upp:) Ida fixar. Skål!
Har haft en perfekt dag & natt tillsammans med Ida. Åkte till hennes place igår eftermiddag för att göra stan. Senare på kvällen åt vi Kinamat och umgicks. Alltid lika roligt. Sen somnade jag till filmen som vi skulle se. Typiskt!

Idag började dagen med en god frukost vi två på tuman hand. Efter det promenerade vi ner till stranden, satt och hade det mysigt. Och hittade på hyss:) Sen blev vi rastlösa och ville göra något så då gick vi och spelade minigolf. Måste berätta: Jag vann. Det va på väg till minigolfen som vi kom på den briljanta idén att jag ska börja blogga. Så nu sitter jag här efter mat, en dusch och med nymålade naglar och skriver mitt första inlägg. Roligt... jag håller vad jag sagt.
Tyvärr hinner jag inte mer just nu, då jag ska snygga till mig inför kvällen. Blir vin och grillning med tjejerna:) men inga killar:(

Ha en toppen kväll allihopa, för det ska jag!
Puss Puss



RSS 2.0